20211114_122434-01

Erityismetsän tarina

Moikka kaikki! =) Mä olen Erityismetsän perustaja Annika ja kerron näin ekassa blogipostauksessa miten Erityismetsä syntyi.

Olipa kerran… eiku. Vajaa kaksi vuotta sitten ei koronan vuoksi sopimustani Oriveden nuorisopalveluilla jatkettu. Sain kuitenkin melkein heti töitä Oriveden uimahallilta, jossa olin työskennellyt aiemminkin. Tuntimäärä oli kuitenkin hieman vajaa. Aloin pohtimaan mistä saisin lisätunteja ja siitä se ajatus sitten lähti ja ajatus omasta yrityksestä heräsi.

Oon koko ikäni liikkunut luonnossa kävellen, juosten, hevosella sekä erilaisilla moottoriajoneuvoilla. Kasvatus- ja yhteisöalaa opiskellessani olin suuntautunut luonto- ja elämystoimintaan sekä erityisryhmiin. Myös yrittäjäkoulutus oli käytynä.

Pieni hetki eräänä iltana tietokoneella ja oma yritys oli totta! Seuraavana aamuna heräsin ja mietin, että mihinkäs sitä oli ryhdytty. Seuraavan parin viikon aikana kalenteri alkoi kuitenkin täyttyä ilman markkinointia ja totesin, että oikea tie taitaa olla valittu!

Sillä tiellä ollaan edelleen! Pian aloittamisensa jälkeen Erityismetsä hankki oman metsätilan Oriveden keskustan läheisyydestä, kaksi työntekijää on liittynyt remmiin tänä vuonna ja kädet on töitä täynnä! =)

Tällä hetkellä iso osa työstämme on hanketyötä Oriveden kaupungille ja Juupajoen kunnalle. Toiminta tapahtuu omalla tilalla, eri kohteissa Orivedellä sekä Eräjärvellä ja Juupajoella. Lisäksi toimimme siellä minne meidät pyydetään. Toteutamme myös tyhyjä ja tykyjä, sekä synttäreitä, leirejä ja koulutuksia. Välillä sitä miettii mitä me EMME voisi toteuttaa liittyen luontoon ja elämyksiin! =)

Tämän vuoden marraskuussa meidät hyväksyttiin Sustainable Travel Finlandin polulle kohti sertifikaattia ja vuodenvaihteen jälkeen toimintamme noudattaa kokonaisuudessaan kestävän kehityksen mallia!

Oon onnellinen, että oon saanut kaksi ihanaa työntekijää, jotka jakavat saman ajatusmaailman. Sen, että luonto kuuluu kaikille. Sen, että kaikki on mahdollista!

Nyt lataamme akkuja pyhien ajan, ohjaukset ovat tauolla ja katse suuntautuu jo kohti kevättä. Paljon on uutta tulossa kaiken vanhan lisäksi!

On valtavan kiitollinen olo.

Annika

Share this post